JYRSIJÖIDEN KASVATUS LOPETETTU!
Meiltä löytyy hieman kaiken värisiä gerbiilejä ja poikueitakin syntyy useammassa eri värissä. Pääasiassa yritämme kuitenkin keskittyä burmese ja siamese värien kasvattamiseen ja siinä sivussa kasvattalemme jonkin verran myös yellow nutmegia ja yellow foxia, mutta muitakin värejä syntyy silloin tällöin.

Kasvattamisen lisäksi käymme gerbiiliemme kanssa jonkin verran myös näyttelyissä hakemassa virallista mielipidettä kasvateistamme, keräämässä näyttely kokemusta sekä tapaamassa muita gerbiili harrastajia.

Gerbiili harrastuksen lisäksi kasvatamme myös kesyhiiriä
vaihtelevassa värissä lähinnä omiin tarpeisiin. Näiden jyrsijöiden lisäksi talosta löytyy myös muita lemmikkejä: kaksi kissaa, sekarotuinen koira ja uusin tulokkaamme viljakäärme herra Bruce.

perjantai 3. toukokuuta 2013

Tilanne päivitystä gerbolastamme.

Ei ole viellä gerbiili pariskunta tottunut toisiinsa. Toinen pariskunta on viellä suunnittelu asteella, mutta koitan ehtiä tässä viikonlopun aikana sitä järjestelemään.

Pancho ja Mortimet ovat viihtyneet mainiosti olkkarissa tuon seinänaapurinsa Dumlen kanssa.
Niitä en ole viellä koittanut uudelleen yhteen, saavat ihan kaikessa rauhassa totutella tuossa hetken aikaa ennenkö lähden koittamaan tulisiko niistä kokonainen lauma.

Muutenkin gerbiilit ovat voineet vallan mainiosti nyt eikä olla vähään aikaan kärsitty sen kummemmista draamoistakaan. Ei ole hetkeen lähtenyt vanhuksiakaan paremmille purumaille, ei ole kukaan lähtenyt karkureissuille, eikä ole tullut minkäänlaisia tappeluitakaan pitkään aikaan. Ei edes niitä pieniä =)

Minin kakarallekkin on alustavasti koti tiedossa, jonne muuttaisi sitten joskus 3 viikon kuluttua tultuaan luovutusikään ja seuraava poikue on tulossa ihan koska tahansa.  Niistä kerrotaan sitten myöhemmin lisää kunhan tiedetään mitä kaikkea sieltä löytyy niin osaan sanoa mitä tulee myyntiin asti.

Meillä on myös suunnitteilla hieman uutta verta kasvatukseen tässä lähi viikkojen-kuukausien aikana muutaman uuden naaraan muodossa. Näistä lisää sitten kun saadaan tytöt meille asti =)


Hiiristä sen verran että hiirulassakin näyttäisi olevan kaikki hyvin mallillaan.
Black neiti näyttäisi voivan edelleen paksusti ja tulevia vauvoja odotellaankin jo kovasti.
Suurempia suunnitelmia hiirien kanssa ei tällä hetkellä olekkaan tiedossa.

Hieman on hiiriluku vähentynyt vanhusten poismenojen myötä, mutta piakkoin tulee toivottavasti niitä lapsosia tuomaan oman lisänsä hiiriemme joukkoon. Saattaapi olla että jossain vaiheessa haetaan jostain pari uutta hiiruakin meille, mutta siitä ei ole viellä mitään varmoja suunnitelmia tiedossa että ihan ajatuksen tasolla mennään tässä viellä.

 

2 kommenttia:

  1. Heippa Anita :)

    Ajattelin kommata tänne, kun en oo muistieni mukaan sitä koskaan tehnyt :) Kattavat sivut. Itse pidän kotisivua ja blogia erikseen :) Kuten varmaan tiiät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On mullakin vielä toistaseks ne ihan normi kotisivutkin olemassa, mutta pikkuhiljaa koitan siirtyä kokonaan tän blogin puolelle. Must tää on niin helppo ja kätevä systeemi tälläin.

      Poista

Ansku ja gerbiilit kiittävät kommentista =)