JYRSIJÖIDEN KASVATUS LOPETETTU!
Meiltä löytyy hieman kaiken värisiä gerbiilejä ja poikueitakin syntyy useammassa eri värissä. Pääasiassa yritämme kuitenkin keskittyä burmese ja siamese värien kasvattamiseen ja siinä sivussa kasvattalemme jonkin verran myös yellow nutmegia ja yellow foxia, mutta muitakin värejä syntyy silloin tällöin.

Kasvattamisen lisäksi käymme gerbiiliemme kanssa jonkin verran myös näyttelyissä hakemassa virallista mielipidettä kasvateistamme, keräämässä näyttely kokemusta sekä tapaamassa muita gerbiili harrastajia.

Gerbiili harrastuksen lisäksi kasvatamme myös kesyhiiriä
vaihtelevassa värissä lähinnä omiin tarpeisiin. Näiden jyrsijöiden lisäksi talosta löytyy myös muita lemmikkejä: kaksi kissaa, sekarotuinen koira ja uusin tulokkaamme viljakäärme herra Bruce.

torstai 7. maaliskuuta 2013

Hunter kutterinpuru

Nyt on meilläkin ensimmäinen testierä Hunteria menossa =) Juur laitoin yhteen terraan siittä purut ja näyttäs sekä tuntus ainaki hyvältä. Gerbiili pojatkin vilistävät nyt innoissaan uusissa puruissa.
Tälläinen paali =)
Tuota Hunteria olen nyt viime aikoina kuullut hyvin monen gerbiili harrastajan kehuvan, joten nyt päätin sitten kokeilla itsekkin tuota ja jos/kun olen tyytyväinen niin ostan jatkossakin tuota. Tätä kun sattuu saamaan Agrimarketista jollainen tästä meidänkin "kaupungista" jopa löytyy eikä hintakaan ole mikään päätä huimaava. Huomattavasti edullisempaa ja helpommin saatavilla, kuin kaikki meillä aikaisemmin käytössä olleet kuivikkeet. Tuolla kaupungilla kuitenkin tulee meidän käytyä melkeinpä viikoittain niin helppo samalla kouka sitten tuon Agrin kautta nappaamaan purupaali matkaan.
 Uuden purun ostamisen ja kokeiluun ottamisen lisäksi sain vihdoin aikaiseksi maksaa noiden muutaman rekisteröimättömän gerbiilini rekisteröinti maksut ja hankittua kuoriin postimerkit.
Huomenna sitten heivaamaan paperit postiin ja odottelemaan palautuspostia =) 

4 kommenttia:

  1. Eroaako tuo paljonkin muista kuttereista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin kun noista isoista paaleista puhutaan niin on huomattavasti edullisempaa, kuin muut mitä meillä on aikasemmin käytetty ja ollaan käytetty tässä vuosien aikana siis useampaakin eri purua eri paikoista ostettuna/tilattuna. Kehuja olen kuullut tosiaan moniltakin gerbaihmisiltä tuosta ettei pölyä lähes ollenkaan ja Agrissakin kehuttiin ettei pitäis pahemin pölytä, kun on kahteen kertaan seulottua ja muutenkin mitä luin tuosta niin kuulosti kyllä todella hyvältä.

      Itse en vielä kauheasti ole ehtinyt tuon käyttömukavuuksiin tutustua, kun tosiaan vasta viime viikolla ostin ensimmäisen paalin ja yhteen terraan vasta laitoin tuota, mutta ainakin tuntui hyvältä ja purun laittaminen terraankin oli mukavampaa kuin edellisen. Ei siinä terraan "heitellessä" nimittäin pölyttänyt puolta kämppää niinkuin monesti noilla aikasemmilla meillä käytössä olleilla on ollut tapana, jonka vuoksi niitä on saanut aika varovasti nostella terraan sen kamalan pölyämisen välttämiseksi.

      Minä palaan tästä varmasti vielä uudelleen asiaan, kunhan käyttökokemusta on tästä saatu hieman enemmän.

      Ainiin ja gerbat näyttivät myös tykkäävän uudesta purustaan =)

      Poista
    2. Okei. :) Olis kyllä kiva jatkossa kuulla käyttökokemuksia ja jos pölyttää selvästi vähemmän vois sitä itsekin ottaa kokeiluun.

      Itse kun vaihdoin viime kesänä kokonaan pellavaan (+ joukossa paljon ekokuitua) kun kutteri sai aina koko huoneeseen kivan pölykerroksen parissakin päivässä, gerbiilit tosiaan ovat omassa huoneessa joka on melko pieni. Kutteria muuten olis paljon kivempi käyttää, kun pysyy kuitenkin niin paljon paremmin kasassa.

      Poista
    3. Joo niinhän se on että parhaiten tunnelit saa kaiveltua kutteriin ja parhaiten pysyy siinä koossakin, mistä taas gerbiilit tykkää kun niitä tunneleitaan tykkäävät rakennella.

      Poista

Ansku ja gerbiilit kiittävät kommentista =)